Hey email review - erfaringer efter et års brug

Skærmbillede af min Imbox fra d. 28 marts 2023
Skærmbillede af min Imbox fra d. 28 marts 2023 - samme dag som jeg starter med at skriver dette indlæg.

For lidt mere end ét år siden - i starten 2022 - hørte jeg for første gang om email servicen Hey. Min nysgerrig blev vækket af Heys nytænkning af den klassiske email provider, som jeg aldrig har været specielt stor fan af. Jeg tilmeldte mig Hey efter kort tid, og har siden da brugt Hey som min primære email provider.

I følgende indlæg vil jeg forklare, hvorfor jeg for godt et år siden valgt at tilmelde mig Hey. Jeg vil kort gennemgå platformen, dens unikke features og herunder hvilke styrker og ulemper jeg anser platformen for at have. Til sidst vil jeg give mit bud på, hvem der vil have rigtig meget glæde af at bruge Hey, og hvem der måske vil have knap så meget glæde af Hey.

Unikke funktioner i Hey

Hey er på mange måder ret unik i forhold til mange andre email providers derude, især i sammenligning med de mere klassiske email providers såsom Gmail, Hotmail og iCloud. Den mest markante forskel, og grunden til at mange sandsynligvis tilmelder sig Hey til at starte med, er sandsynligvis pga. Heys 'screening room' samt skarpe opdeling af den klassiske indbakke. Bruger man Hey får man nemlig ikke én inbox, som man kender det fra de fleste andre email providers. I stedet får man tre forskellige typer indbakker, der hver især har unikke funktioner og layouts.

Den mest markante forskel, og grunden til at mange sandsynligvis tilmelder sig Hey til at starte med, er sandsynligvis pga. Heys skarpe opdeling af den klassiske indbakke.

Hvordan fungerer Heys Screening room?

Det mest fundamentalt anderledes ved Hey kontra alternative email services er Heys såkaldte 'Screening room', der bygger på en filosofi om, at der ikke skal være fri adgang til din private indbakke. Bruger man Hey, så skal den første email fra en ukendt modtager altid screenes og godkendes for at blive overført til indbakken. I forlængelse af screeningprocessen skal man samtidig tage stilling til, hvilken en af Heys tre indbakker, der er mest passende for efterfølgende emails, der automatisk vil passere Heys screening room og ryge direkte i enten 'Imbox', 'The Feed' eller 'Paper Trail'.

Imbox - en indbakke for alle emails der er 'important'

'Imbox' er navnet på den første type indbakke der erstatter den klassiske inbox. Her lander kun emails fra folk eller organisationer, som du aktivt har angivet som 'important' (heraf navnet Imbox). Ideen er således at opnå en mere fokuseret inbox af relevante emails, og hermed undgå at ens inbox pludselig er fyldt op med irrelevante nyhedsbreve, tilbud og emails fra folk man ikke ønsker.

Tom imbox
Sådan vil din imbox se ud, hvis du har ingen ulæste beskeder

The Feed - en indbakke til alle dine nyhedsbreve

'The Feed' er en indbakke designet til at indeholde alle dine nyhedsbreve i en samlet oversigt, og hvor du kan scrolle dig gennem alle nyhedsbreve fra de nyeste i toppen mod de ældste i bunden. Man behøver altså ikke åbne hvert enkelt nyhedsbrev for dernæst at lukke det igen og gå videre til det næste, hvilket er ret smart, hvis man er typen (ligesom mig) der læse mange nyhedsbreve. Herudover bliver nyhedsbreve ikke blandet sammen med alle andre - måske vigtigere - emails der lander i din imbox.

The Feed skærmbillede
The Feed giver mulighed for at scrolle gennem nyhedsbreve

Paper Trail - en indbakke til alt andet

'Paper Trail' er målrettet alle dine kvitteringer, bekræftelser og den slags emails som man bare skal modtage for at opbevare dem, og måske bruge en dag ud i fremtiden. Paper trail er altså egnet til alle emails der ikke hører hjemme i enten din Imbox eller dit Feed.

Andre unikke funktioner såsom 'Set aside', 'Read together' og spy blocking

Udover ovennævnte funktioner der bidrager til at Hey skille sig markant ud fra andre email services, så indeholder Hey også en lang række andre unikke features der er værd at bide mærke i. Blandt disse er muligheden for at en email bliver 'Set aside', hvilket gør at den visuelt bliver placeret i bunden af skærmen, hvorfra man kan tilgå den når man ønsker det. Heys 'Read together' knap er en handy funktion der giver mulighed for, at man kan læse alle emails i sin Imbox i one go, og det gør man ved at scrolle gennem alle ulæste beskeder.

Til sidst bør Heys såkaldte 'spy blocking service' nævnes. Den gør nemlig, at emails der normalt indeholder tracking software, som kan videregive data til afsenderen, får blokeret deres tracking. På den måde får afsenderen ikke info om hvorvidt du har åbnet deres email, hvornår du har åbnet den, og fra hvilken lokation du har åbnet den. Hey anser disse tracking tools - der er meget udbredt blandt virksomheder - for at overskride vores privatliv, og derfor blokerer de dem.

'Set aside' giver mulighed for hurtigt at finde emails du vil læse senere

Fordele ved at bruge Hey som din primære email provider

  • Få en mere fokuseret indbakke: det giver Hey bestemt mulighed for gennem sin unikke opdeling mellem Imbox, The Feed og Paper Trail samt den indledningsvise Screener.
  • Få en bedre læseoplevelse: det får man ved hjælp af Heys overordnede layout, muligheden for at læse flere emails på samme tid via 'Read Together' samt The Feeds scrolling funktion.
  • Få bedre privatliv: det opnår man via Heys unikke spy blocking funktionalitet.

Ulemper ved at bruge Hey som din primære email provider

  • Få en rodet indbakke: hvis man ikke er god til konsekvent at få tildelt emails fra The Screener til enten The Feed eller Paper Trail, så ender alle emails alligevel i Imbox. Også kan den smarte opdeling mellem de forskellige indbakker være ret lige meget.
  • Gå glip af (vigtige) emails: hvis du har fået tildelt en email adresse til enten The Feed eller Paper Trail, og glemmer regelmæssigt at kigge gennem disse to indbakker, så vil man sandsynligvis komme til at gå glip af en (vigtig) email eller to, der måske havde været bedre tjent ved at lande i din Imbox.
  • Bliv træt af at godkende emails i The Screener: hvis du ligesom mig ofte køber ting på nettet fra nye hjemmesider eller tilmelder dig online platforme eller nyhedsbreve, så modtager du sikkert også mange emails fra 'nye' email adresser. Og disse emails vil altid afvente godkendelse i The Screener, hvilket godt kan være lidt trættende i længden.

Konklusion

Hey er ideel for personer der i dag modtager rigtig mange uønskede emails fra folk og organisationer, som de sandsynligvis ikke kender. Her tænker jeg især på succesfulde erhvervsfolk og offentlige personer, som mange mennesker kan have en interesse i at komme i kontakt med. For denne gruppe af mennesker, der vil det give stor værdi, at ikke alle og enhver kan få direkte adgang til deres indbakke.

For os andre, der ikke har ovennævnte problemstilling, men som blot ønsker at opnå en mere fokuseret indbakke, der kan Hey stadigvæk godt være et rigtig godt bud på den perfekte email provider. Især hvis man sætter ekstra meget pris på Heys unikke funktionaliteter, som man ikke finder i andre tools. Er man eksempelvis typen der læser rigtig mange nyhedsbreve, så vil læseoplevelsen i Hey opleves som markant bedre sammenlignet med de fleste andre email providers.

Er man dog typen der stræber efter at opnå en mere fokuseret indbakke, men ikke ønsker konstant at tage stilling til, hvilken indbakke en ny email bør lande i, så er Hey måske ikke den helt rigtige email provider for dig. Fordi down the line, så vil du ende med en lige så rodet indbakke, som i alle andre mere normale (og ofte gratis) email providers.