Ugens anbefaling: TED talk af Sal Khan, grundlægger af Khan Academy

Introduktion 👋

Velkommen til den seneste udgivelse af Learning Lab, hvor vi deler ugens bedste tip til brugen af ny teknologi inden for uddannelsesområdet.


Ugens anbefaling 🍊

I denne uge anbefaler vi, at I ser nedenstånde TED talk af Sal Khan, grundlægger af Khan Academy. Sal Khan har et super interessant syn på AI i undervisning, og han mener at kunstig intelligens kan udløse den største positive forvandling, uddannelsessektoren nogensinde har set.

Baggrund 🧠

Khan Academy er en nonprofit organisation, der tilbyder gratis online undervisning. Den blev grundlagt i 2008, af Sal Khan med det formål at give gratis, verdensklasse uddannelse til alle, overalt. Khan Academy tilbyder en række forskellige undervisningsmaterialer, som hovedsageligt omfatter korte undervisningsvideoer samt øvelser og tests. I dag besøger mere end 30 millioner mennesker Khan Academy hver måned.

Hvorfor er det interessant? 👀

Da ChatGPT for cirka et år siden gav offentlig adgang til sin nyudviklede chatbot, var der flere medier og offentlige personer, der hurtigt og med rette stillede skarpt mod AI's mulige negative indvirkning på uddannelsesområdet. Af den grund, er det super interessant at høre en som Sal Khan udtale sig om, at AI kan udløse den største positive forvandling, uddannelsessektoren nogensinde har set.

Hvad indeholder videoen?📺

Sal Khan deler de muligheder, han ser for studerende og undervisere, i at samarbejde med AI-værktøjer - herunder potentialet i en personlig AI-tutor for hver elev og en AI-undervisningsassistent for hver lærer - og demonstrerer nogle spændende nye funktioner for Khan Academys uddannelses-chatbot, Khanmigo.

https://da.khanacademy.org/