Mia Wagner som Ny Minister, Voksenansvar i Digital Kommunikation, og YouTubes AI-Chatbot-Test 💁‍♀️

Introduktion 👋

Velkommen til udgivelse #4, hvor vi gør status over den seneste uges nyheder indenfor krydsfeltet mellem uddannelse og teknologi.


Nyheder 🗞️

Mia Wagner, landskendt løvinde, bliver minister

Mia Wagner, tidligere erhvervsleder og kendt fra DR's "Løvens Hule", er udnævnt til digitaliserings- og ligestillingsminister for Venstre. Hendes erhvervserfaring og offentlige anerkendelse ses som en fordel i den nye rolle. Wagner er velkendt i dansk erhvervsliv og har haft flere ledende stillinger. Hun erstatter sin bestyrelsespost i Dansk Erhverv med ministerposten og er beskrevet som en langsigtet investering i dansk politik.

Landskendt løvinde skal være minister for MitID og mangfoldighed: ‘Det trækker jo helt naturligt noget gratis opmærksomhed’
Mia Wagner kommer fra toppen af dansk erhvervsliv og træder nu ind i regeringen for Venstre som minister for digitalisering og ligestilling.

Perspektiver 👀

Forsker: De voksne skal mere på banen, når elever chatter på nettet

I København har man begrænset elevernes brug af Teams til kun at kommunikere med klassekammerater efter digitale trusler i en chatgruppe. Lektor Andreas Lieberoth fra DPU mener, at små justeringer i adgang kan påvirke elevers onlineadfærd positivt. Han understreger vigtigheden af voksnes tilstedeværelse i digitale rum og anbefaler tillid og åbenhed over for unge om deres digitale vaner. Digital mobning påvirker tydeligt elevers trivsel.

Forsker: De voksne skal mere på banen, når elever chatter på nettet
Det er en god idé, at københavnske skoler nu indskrænker elevernes adgang til chat på Teams efter en sag om voldstrusler. Det mener en forsker, der anbefaler, at skoler involverer sig endnu mere i elevernes digitale samvær.

Anvendelse 🎓

YouTube tester en chatbot, der vil fremgå under udvalgte videoer

YouTube tester en ny AI-chatbot, der kan opsummere videoer og besvare spørgsmål, samt en AI-funktion til at organisere kommentarer i kategorier. Googles nye AI-chatbot og kommentarkategoriseringsfunktion på YouTube kan få stor betydning for uddannelsesområdet. Fordi AI-chatbotten vil kunne hjælpe elever og lærere med hurtigt at opsummere og forstå indholdet i uddannelsesvideoer, hvilket kan effektivisere læringsprocessen.

YouTube is testing a chatbot that will appear under select videos
AI for watchers as well as creators.

Anbefalinger 🤩

Få bedre luftkvalitet i klasseværelse med Birdie

No alternative text description for this image
Birdie® ━ Fresh Air Monitor™ ━ Danish Design
Free Shipping *Worldwide* — Birdie® is an award-winning indoor air quality monitor - improving your indoor climate and health. Birdie® will let you know when to ventilate your home without the use of annoying light, sound or phone notifications.