Sabbatår - 5 ting jeg ville gøre, hvis jeg var dig!

Sabbatår - 5 ting jeg ville gøre, hvis jeg var dig!

Har du ikke besluttet dig for, hvad du skal i dit sabbatår? Eller mangler du bare lidt inspiration? Måske har du lyst til at gøre noget andet, end at backpacke rundt i Thailand og Vietnam ligesom alle dine klassekammerater (no hate - det har vi allesammen haft lyst til, på et eller andet tidspunkt). Lige meget hvad, så har jeg samlet mine bedste idéer til, hvad du kan bruge dit sabbatår til her:

Bliv instruktør/guide hos Club La Santa på Lanzarote

Kan du lide at være aktiv, dyrke sport, møde nye mennesker og ligge i solen, så er Club La Santa lige noget for dig. Jeg besøgte Club La Santa for et par år siden, og blev blæst helt bagover hvor fantastisk jeg synes at stedet var. Samtidig ærgrede jeg mig over, at jeg ikke i mit sabbatår var blevet "Green teamer" - altså en del af arbejdskræften (i grønne t-shirts), der arbejder som instruktører og guider på resorted. Det virkede simpelthen bare helt fantastisk.

Ta' på højskole

Hvis du kender nogen der har været på højskole, så tvivler jeg på, at du har hørt mange dårlige ting om højskolelivet. Jeg har i hvert fald ikke. Men lige meget hvad, så vil jeg til enhver tid anbefale alle at tage på højskole. Det er bare mega sjovt og en tid man vil huske for altid. Find en linje der interesserer dig, eller noget du aldrig har prøvet før, og få mulighed for at dyrke det i lille halvt år, samtidig med at du fester hver weekend, får en masse nye venner og samtidig en pause for din normale hverdag og omgivelser. Jeg har selv gået på Vallekilde Højskole og havde et af de bedste efterår jeg kan huske.

Bliv skiguide i Alperne - eller i Japan

Jeg har aldrig været den helt store haj til at stå på ski, men altid synes at det var super sjovt. På trods af det har jeg aldrig selv overvejet tanken om at tage til alperne og arbejde som skiinstruktør - men det ville jeg ønske at jeg havde gjort. I dag kender jeg til flere der har taget uddannelsen til skiguide (udenom de store selskaber som eksempelvis Snowminds, fordi det skulle være langt billigere), også søgt arbejde ved at skisportsted inden sæsonstart. De skulle eftersigende altid have brug for arbejdskraft.

Ta' på interrail i Europa

For få år tilbage brugte jeg en sommerferie på at rejse rundt i Europa med tog, og jeg synes det var den fedeste måde at komme rundt på. Man oplever rejsen på en anden måde når man suser gennem bjerge og skove, også får nemt set meget mere end man gør på en rejse med fly. Fleksibiliteten er bare også super fed, når man som mig ikke altid er den bedste til at planlægge. Man kan tage afsted (næsten) lige når man vil. Man skal bare lige skal huske at booke et sæde til de populære og lange ruter. Og hey, så er det også ofte billigere end at flyve.

Bliv Gast

Fornyeligt har en af mine venner rejst som gast på et skib sammen med en gruppe af andre unge mennesker, og det ser ud til at have været helt fantastisk. Udover at få mulighed for at få en masse store naturoplevelser, så tror jeg at intensiteten ved at være på et skib sammen med andre mennesker i en så lang periode, er en oplevelse i sig selv. Det må også være hårdt til tider, men jeg tror at det er det hele værd. Jeg har fået fortalt at folk der søger gaster ofte laver opslag i Facebook grupper ligesom denne - så tjek dem ud og find en rejse.